Karakter

De Ragdoll heeft een zeer rustig, vriendelijk, zacht en meegaande karakter en heeft enorm veel vertrouwen in mensen. Ze kunnen goed overweg met kinderen, soortgenoten en honden.

Door hun goede vertrouwen is het dan ook niet raadzaam om Ragdolls vrij buiten te laten lopen, veel fokkers verbieden dit zelfs. Bij mooi weer komen ze wel graag buiten, een buiten ren zullen ze dan ook geweldig vinden.

Ragdolls zijn erg gesteld op gezelschap en vanwege zijn sociale karakter is het geen kat om alleen te houden als je veel van huis bent.

Ze hebben een matig stemgeluid maar ‘praten’ wel graag met je.

Ze zijn enorm nieuwsgierig en altijd vrolijk en willen graag bij je zijn…….pas dus op dat je niet over je Ragdoll ‘struikelt’ ;-). Ze zijn in principe nergens echt bang voor, zonder overdreven waaghalzerig of overmoedig te zijn. Ze zijn eerder nieuwsgierig dan brutaal.

Een Ragdoll is lief zonder al te opdringerig aandacht op te eisen.

Veel Ragdolls zijn volledig met de stem te “besturen” en zullen hooguit enigszins beledigd hun beschaafde stemgeluid laten horen als ze met bestraffende stem uit de plantenbakken worden gestuurd. Ze zullen slechts als ze tot  het aller uiterste getergd worden hun nagels gebruiken, maar hun geduld is vrijwel onuitputtelijk. Een Ragdoll kan ook best wel grommen en blazen om ongenoegen te laten blijken, maar zal slechts in doodsangst de daad bij het woord voegen en uithalen.

Ragdolls zijn zelden echt ondeugend, al is er wel een periode in hun leven waarin ze duidelijk aan het puberen slaan, zo rond de 6 maanden. Ze zijn dan nog steeds niet sloperig, maar verkennen wel degelijk de grenzen van het menselijke en mede-dierlijke geduld.

 

studeren doe je nooit meer alleen ;-)

 

Samen is alles zoveel gezelliger.
Samen is alles zoveel gezelliger.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Typische Ragdoll slaaphouding