Kittenbeleid

Het besluit om een Ragdoll kitten in huis te nemen is natuurlijk geen besluit wat je van de een op andere dag maakt. Je gaat een vriendje uitzoeken die jou zijn of haar hele leven zal vergezellen. Een vriendje die altijd voor je klaar zal staan en wij vinden dat dat wederzijds moet zijn. Bedenk wel goed dat je nieuwe vriendje verhaart, per ongeluk een kras op de bank maakt, een kabeltje doorbijt of wil uittesten of de planten eetbaar zijn. Het is en blijft een levend wezen met een eigen en uniek karakter.

Onze Ragdoll poezen betekenen heel veel voor ons daarom worden deze niet gebruikt als fok machines!

Onze kittens groeien op in de woonkamer samen met onze andere poezen en hond. Als ze 5 weken oud zijn mogen ze bezoek ontvangen. Wel vragen we u om niet meer dan één cattery per dag te bezoeken in verband met het risico op het overbrengen van virussen en bacteriën.

Tijdens een bezoek zullen wij ook alle vragen beantwoorden en u van informatie voorzien. Is er een goede match dan is het mogelijk om een kitten te reserveren. Voor ons is het belangrijk dat wij weten naar wie het kitten gaat en dat er wederzijds vertrouwen is. Voor een reservering vragen wij een (contant) reserveringsbedrag.  In geval van opzegging van uw zijde betalen wij het reserveringsbedrag niet terug. Mocht het zo zijn dat wij de reservering om welke reden dan ook afzeggen dan wordt uiteraard het reserveringsbedrag aan u terug betaald.

Onze kittens worden verkocht met koopovereenkomst, deze wordt voordat u een kitten reserveert met u besproken en door beide partijen ondertekend.

Als de kittens 13 weken zijn en minimaal 1 kilo wegen mogen zij uitvliegen, zij zijn dan:

  • goed gesocialiseerd
  • zinnelijk
  • meerdere malen ontwormt & (indien nodig) ontvlooit
  • 2 keer geënt
  • gechipt
  • voorzien van een Europees paspoort, hierin staat ook de gezondheidsverklaring van de dierenarts
  • voorzien van stamboom en eigendomsbewijs

U krijgt van ons een leuk kittenpakket mee o.a. voorzien van het eten dat zij bij ons krijgen. Mocht u het kitten over willen zetten op ander voer dan kunt u dit geleidelijk doen.

Wij verwachten dat de nieuwe eigenaar de poes/kat niet vrij buiten laat lopen, een afgesloten tuin of ren kan natuurlijk wel.

U bent altijd van harte welkom om vrijblijvend kennis te komen maken.