Traditionele Ragdoll

De traditionele Ragdolls worden ook wel de (colour)point Ragdolls genoemd.

De traditionele Ragdoll is er in 3 patronen; de (colour)point, mitted en bicolour.

Er zijn 4 kleur variëteiten; seal, blue, red, chocolate en lilac. Daarnaast worden sinds begin 2005 ook de kleuren red, cream en de tortie varianten officieel erkend.

Traditionele Ragdolls worden wit geboren en hebben op 3 jarige leeftijd hun uiteindelijke kleur. Ook pas dan zijn ze volledig volgroeid.

kleuren

Naast deze kleur variëteiten bestaat er ook een vachtpatroon; lynx of tabby genoemd. De gekleurde delen van het lichaam hebben dan geen egale kleur maar is gestreept.

De traditionele ragdolls kunnen de volgende patronen hebben:

Colorpoint Colorpoint

Colourpoint

De colourpoint heeft donkerder points dan de rest van het lichaam. Het contrast varieert. Een sterke afscheiding tussen points en lichaam heeft de voorkeur. Er is geen wit, hoewel bijna wit voor mag komen. Het neus leer en de voetzooltjes moeten dezelfde kleur hebben als de points.


Mitted Mitted

1)
Blaze

Mitted

Hetzelfde als de colourpoint, behalve dat ‘mitted’ Ragdolls sokjes aan hebben, dat wil zeggen witte sokjes aan de voorpoten, en laarzen (tot de helft van hun achterpotten) aan de achterkant. Kin en borst zijn wit en buik heeft een witte streep. Soms heeft een mitted Ragdoll een witte bles (1) op de neus, wat algemeen geaccepteerd is op shows.


Bicolor

 

1)Mid-high white

2)High white

3)high mitted

bicolor

 

1)Mid-high white

2)High white

3)High mitted

Bicolour

Bicolour heeft ook donkere points, maar het masker heeft een omgekeerde V vanuit de ogen tot de wang. De lichaamskleur is wit, met een ‘zadel’ op de rug met een witte plek in het midden. De kleuren wit variëren bij bicolours. Het neus leertje en voetzooltjes zijn roze.

Mid-high white bicolour (1) heeft een bredere “V” op het gezicht. Soms een kleine uitbraak op de potten gevonden worden. De hoeveelheid wit varieert. Mid-high whites kunnen ook een goede V hebben en geen wit in staart en oren.

High white bicolour/van (2) heeft normaal gesproken geen ‘zadel’ op de rug. De “V” op het masker begint meestal bij de oren.

High mitted (3) is een mitted met twee mitted genen in plaats van 1. Er is meestal een kleine uitbraak op de ellebogen, maar verder zien ze er uit zoals bicolours.